Ciri-Ciri Pelaburan Diri Yang Berkesan


Ciri-Ciri Pelaburan Diri Yang Berkesan | Masa merupakan salah satu aset yang paling berharga dan setiap orang perlu menggunakannya sebaik mungkin. Masih ada cara untuk mengunakan masa untuk melaburkan kepada berkembangan diri dari membiarkan ia berlalu sia-sia. 

Ini merupakan beberapa panduan yang mungkin dapat membantu :


Gunakan masa perjalanan anda untuk dilaburkan


Anda boleh mengunakan telefon pintar anda atau MP3 player untuk mendengar sesuatu yang berinformasi semasa dalam perjalanan ke destinasi anda.

Tetapkan jam anda sentengah jam awal dan gunakan masa tersebut untuk membaca dan belajar.

Selepas anda tamat bekerja pada waktu petang, gunakan laptop/computer anda untuk mencari informasi dan idea baru.

Sudah tentu akan ada perkara yang akan mengambil masa anda tapi anda boleh memilihnya dengan bijak.

Menghadiri webinar/teleseminar yang berkaitan.

Menghadiri seminar yang berdekatan dengan tempat tinggal anda yang memerlukan sedikit masa untuk perjalanan anda tapi member nilai informasi yang anda perlukan.

Lawan diri anda daripada berada dalam zon selesa.


Kita semua ada zon selesa dan kita sangat, sangat, sangat suka untuk buat perkara yang sama setiap kali kerana kita suda biasa melakukannya.

Bagaimanapun, dengan berada dalam zon selesa dan mengelak untuk mengembangan minda dan limitasi akan membuatkan kita dan bisnes online kita merundum.

Ada pepatah lama mengatakan, sekiranya ia tidak rosak, tidak perlu perbaikinya ( If it isn’t broken, don’t fix it ). Mungkin pepatah ini dibuat oleh sesorang yang takut untuk mencuba. Ianya tidak perlu bermasalah atau pun rosak, baru kita membuat perubahan keatasnya. 

Lilin tidak rosak tapi kita semua bersyukur elektrik ada dalam hidupan harian kita.

Idea baru datang setiap hari di dalam dunia bisnes internet. Sebahgiannya memang idea yang baik dan ianya memerlukan kita keluar dari zon selesa kita.

Untuk meningkatkan kemajuan dalam diri anda, anda pelu la ada kekuatan untuk keluar dari zon selesa. Tidak semestinya apa yang berkesan pada anda hari ini, anda tidak perlu memperbaikinya. Sebagai contoh, mungkin medium berkomunikasi anda kepada pelanggan sangat baik lalu anda tidak mahu mencuba medium komunikasi yang baru.

keluar, dari, zon, selesa

Cuma tidak semua perkara baru itu selalunya bagus. Perkara baru tidak selalunya baik tapi kadangkala itu lah salah satu cara untuk memberi tahu anda untuk melabur kepada idea baru anda untuk dipraktikkan kepada bisnes anda.

Apakah jenis pelaburan yang anda sanggup lakukan?

Rahsia Mudah RM1,000 Sebulan Hanya Dengan Menulis?

Mahu Kerja Dengan Gaji 3x Ganda Sebulan?

ATAU

Untung Besar 5 Angka Dari Bisnes Borong?


Tambah nilai anda dengan melabur dan meningkatkan pengetahuan dan jangan takut untuk mencuba perkara baru dan pelbagai cara untuk melakukan perkara-perkara baru tersebut. Inilah rahsia kejayaan bukan saja pada internet bisnes sahaja tapi juga dalam kehidupan harian kita.

Inilah masanya : LAKUKAN SEKARANG

Kejayaan ( atau kegagalan ) untuk bisnes online anda adalah terpulang kepada anda sekarang. Sekiranya anda berjaya, penghargaan milik anda dan jika gagal, ianya milik anda juga, Kejayaan dan kegagalan terletak pada tangan anda.

Ianya seperti bermain lambung duit syiling. Kepala atau ekor. Kejayaan atau kegagalan. Sekiranya anda tidak melambung duit syiling itu anda, anda terlepas peluang untuk mencapai kegagalan ataupun kejayaan.

Anda mahu kawalan penuh terhadap nasib bisnes online anda dan anda ada kawalan tersebut.

Setiap keputusan ialah milik anda.

Jika anda membuat pilihan yang betul, anda akan dapat kemenangan.

ciri, pelaburan, berkesan

Jika membuat pilihan yang salah, bisnes internet anda akan menemui kegagalan dan impian anda musnah.

Teruskan membaca :
1. Kenapa Bisnes Online Gagal?
2. Peratusan Kegagalan Bisnes Online 
3. Meningkatkan Peratusan Kejayaan
3. Asas Keusahanan Internet
4. Kunci Kepada Perkembangan Bisnes Online Yang Berterusan 
5. Ciri-Ciri Pelaburan Diri Yang Berkesan
6. Merancang Kejayaan