5 Laman Terbaik Muat-Turun & Tonton Movie Online

cara download movie, download free movie


Mana nak download movie online? Soalan ni selalu orang tanya aku.

Sejujurnya aku bukan la kaki movie. Mungkin aku selalu melekat dengan laptop sampai orang ingat aku ni tahi movie.

Kenapa tak tengok movie kat panggung wayang je? Pertanyaan yang berdetik di hati aku. 

Mungkin mereka ni introvert macam aku, tak suka bau pop-corn dan lebih suka tengok tanpa bunyi tangisan bayi.

Untuk menjawab persoalan tersebut, terpaksa la aku share 5 laman terbaik untuk muat turun dan tengok movie secara online di Dedaun Comel yang telah direview sendiri oleh page PirateX


Di sini aku nak kongsikan 5 laman web terbaik untuk download dan stream movie, lebih-lebih lagi kepada pengguna internet tanpa had.


Straight to the point, ini laman-laman berikut;

1. 123Movie.re :


Laman web yang popular menurut laman alexa.com .

Selain memaparkan interface yang selesa laman ini juga terdapat iklan tapi ianya adalah  untuk membayar kos maintenance website ketika menonton di laman ini.

Laman ini juga turut menyediakan pelbagai movie serta TV show popular antarabangsa beserta sarikata yang cepat dari segi updatenya.

Rating Admin: 4.5/5

Laman web Rasmi: https://123movies.re/


2. Gomovies.to :


BrMovies juga laman web yang bagus dari segi interface dan seperti biasa iklan-iklan yang ada adalah untuk memastikan website mereka terus wujud. Nak tengok free kena tahan ada iklan-iklan yang sikit

Dan terdapat lebih 1000 movie yang dimuat naik ke laman ini dengan menggunakan hosting Uptobox,ClicknUpload dan lain-lain.

Rating Admin: 4/5

Laman Rasmi: https://gomovies.to/


3. Fmovies:


Tempat tonton serta muat-turun yang popular dan juga menyediakan sarikata english, interface yang selesa walaupun ada sedikit iklan-iklan untuk menanggung kos server web ini.

Anda juga boleh menonton filem & series selain English seperti korean,jepun dan lain.

Rating Admin: 4/5

Laman Rasmi: www.fmovies.se


4. Sockshare.net :


Laman yang agak baik dari segi interface untuk memudahkan pencarian filem dan drama yang anda minati.

Kualiti BluRay, Web-DL serta HDTV juga diberitahu bagi setiap movie yang dimuat-naik ke laman ini.

Rating Admin: 3.5/5

Laman Rasmi: http://sockshare.net/

5. Team Tonton:


Ini adalah laman admin yang admin usahakan bersama 3 rakan admin yang lain. Korang nilaikan sendiri la yer..

Laman: www.teamtonton.com

Kredit sepenuhnya diberikan kepada page  PirateX. Jom ramai-ramai like page PirateX di Facebook.

Jadi manakah laman web kesukaan anda atau movie kegemaran anda? Kongsikan di ruangan komen..

cara download movie, download free movie            cara download movie, download free movie